Support

Posts

How to remove background for logo? Can Stalion.app do that?

How to remove background for logo? can stalion.app do that?

Post by Madam As

Of course our online studio can do that. but your logo must SVG format. If you only have jpeg format its okay, dont worry and be happy. we will guide you how to filter and remove it.  Step 1 (Only for SVG file)   Step 2 (For Jpg,Jpeg,Png) format. But from...

How to Find Icon/Logo / Vector or cliparts for studio Pro A & B and How to Change the colour?

How to find icon/logo / vector or cliparts for studio pro a & b and how to change the colour?

Post by Madam As

How to Find Icon/ Logo or cliparts for studio Pro A & B and how to change the color?  (Bagaimana nak cari icon atau cliparts dn tukar warna item tersebut). Please Follow this step.Actually all this video for studio B, but the process is same for our studio A.  1- search your...

Trend Sublimation Tshirt 2019. Menarik Tak?

Trend sublimation tshirt 2019. menarik tak?

Post by Madam As

Fuh, lama tak update blog, almaklum sibuk nak siapkan studio. Syukur sangat, website baru ni, rasa agak selamat sedikit nak menulis dekat blog, kalau dlu zaman website lama, agak jenuh edit dan tulis balik artikel yang pandai hilang dan pandai kena padam sendiri. Pelik tapi benar. So, mana artikel l...

Preview Advance Powerful Online Studio from stalion.app (launching 1 March 2019)

Preview advance powerful online studio from stalion.app (launching 1 march 2019)

Post by Madam As

Alhamdullilah hari ni, Advance studio pro Stalion dah lauching. Kalau ikut dateline Madam As, studio ni sepatutnya dah lauching pertengahan tahun 2018, tapi banyak masalah yang tak dapat di elakkan. Setakat ni, Stalion ada dua online studio dalam satu website. So hosting pun terpaksa kena amik se...

Cetak Sampul Raya Umpph! 2019

Cetak sampul raya umpph! 2019

Post by Madam As

Wah, raya dah nak dekat, teringin nak bagi sampul raya ada cetak brand nama bisnes korang supaya bisnes nampak lagi umph dari segi branding. Tak Pandai design? Tak pa, dekat stalion, yang tak pandai design bukanlah satu masalah. Kalau orang sabahan bilang "Picit picit saja bah, suma diujung jari"...

NCR Bill Book Printing

Ncr bill book printing

Post by Madam As

Video kat bawah ni, cara kat mana korang boleh dapatkan template nak cetak buku resit (NCR Bill Book, Official Receipt & others). Korang boleh edit edit sahaja.  Untuk Followers dan customers yang follow facebook page, register member dekat official website, twitter dan follow instagram,...

How to create Support ticket

How to create support ticket

Post by Madam As

Please follow this step. Thanks   ...

Cetak Acrylic keychain

Cetak acrylic keychain

Post by Madam As

Post kali ni, Madam As nak share pasal acrylic keychain. Dekat Stalion, ada dua jenis acrylic keychain: Acrylic keychian (standard) jenis insert@ masukkan kertas- yang ni femes sebab murah sikit Acrylic keychain (sandwich) - Yang ni nampak agak class sikit tapi taklah mahal. Ramai yang ...

TOP WEBSITE FOR VECTOR GRAPHICS

Top website for vector graphics

Post by Madam As

Hokay, Kali ni As nak share bukan sahaja untuk designer tapi untuk folllowers dan members stalion.com.my kat mana senang nak cari vector graphic. Apa pentingnya Vector ni? Vector ni penting untuk design korang sebab resolusinya dan gambar graphic yang korang nak tak pecah. Sekiranya koran...

Tau apa tu Fridge Magnet? Rasanya ada berapa jenis? – 2018

Tau apa tu fridge magnet? rasanya ada berapa jenis? – 2018

Post by Madam As

Fuhhh, kali ni posting pasal Fridge Magnet pulak, Beberapa tahun yang lalu Cik As ada posting pasal Fridge Magnet, tapi tak berapa lengkap contentnya, so Cik As dah delete dari blog.   Korang rasa ada berapa jenis Fridge magnet yang terdapat dalam dunia ni? Jom Godek godek sket ya. ...